Mededelingen TOP NIEUWS

𝗣𝗢𝗦𝗜𝗧𝗜𝗘𝗙 𝗦𝗣𝗢𝗥𝗧𝗞𝗟𝗜𝗠𝗔𝗔𝗧!

De vlag hangt uit. Wij hebben respect voor elkaar hoog in het vandaal staan bij 𝗦.𝗩.𝗛𝗢𝗢𝗙𝗗𝗗𝗢𝗥𝗣. Zo vinden wij dat iedereen die Sportcomplex De Ijvelden bezoekt, kan zijn wie die wilt zijn!

Team Sportservice heeft, in samenwerking met een aantal sportorganisaties en verenigingen, de Haarlemmermeerse richtlijn opgesteld. Het hebben van een vertrouwenscontactpersoon, een verklaring omtrent gedrag (VOG) voor trainers en coaches die werken met kwetsbare doelgroepen en het borgen van positieve sportcultuur in het beleid zijn hierin de belangrijkste pijlers.   

Positief sportklimaat is een van de kernthema’s in het in 2018 gesloten Nationaal Sportakkoord. Dit heeft in Haarlemmermeer geleid tot het opstellen van een algemene richtlijn ten aanzien van een veilig sportklimaat voor verenigingen en sportorganisaties binnen deze gemeente; de Haarlemmermeerse richtlijn 

Onder leiding van pedagogisch adviseur Annejan Alberts van Team Sportservice zijn een aantal werksessies georganiseerd. Alberts: “Een positieve sportcultuur omvat de thema’s veilig sportklimaat en sociale veiligheid en inclusie. Tijdens de sessies is voornamelijk gesproken over de manier waarop bestuurders aandacht besteden aan een veilig sportklimaat binnen hun eigen sportorganisatie. Aan de hand van de werksessies heeft Team Sportservice een ondersteuningsaanbod opgezet om sportorganisaties die nog niet aan alle richtlijnen voldoen te ondersteunen.” 

Veilig sporten voor iedereen in de Haarlemmermeer dankzij de Haarlemmermeerse richtlijn.