Voetbalnieuws

Schreuder zat bij Barcelona en Ajax, maar wil nog een keer op eigen benen staan

Na succesvolle (en minder succesvolle) avonturen als assistent-trainer onder Julian Nagelsmann (toen Hoffenheim, tegenwoordig Bayern München) Erik ten Hag (Ajax) en Ronald Koeman (FC Barcelona) ziet Schreuder in Brugge weer een kans zichzelf ‘als persoon’ te ontwikkelen. “Nu kwam dit op mijn pad en ik had zoiets van: ik wil nog een keer op eigen benen staan.”

Aan vertrouwen vanuit de bestuurskamer van Club Brugge is in ieder geval geen gebrek. “Alfred is de juiste man op het juiste moment”, zei algemeen directeur Vincent Mannaert in de Belgische media.

“Na 2,5 uur waren zij ervan overtuigd dat ik de nieuwe trainer moest worden”, zegt Schreuder over zijn gesprek met Mannaert. “Dat gaf mij natuurlijk veel vertrouwen.”

Tiki-taka in Brugge

En dat is prettig bij zo’n grote club, want dat is regerend kampioen Brugge in de ogen van Schreuder. “Heel groot, dat weten we in Nederland ook. Het is vergelijkbaar met de grootte van Feyenoord.”

Bij een grote club hoort ook een herkenbare speelstijl. Als het aan Schreuder ligt, tovert zijn nieuwe ploeg binnenkort duizelingwekkende driehoekjes op de mat. Tiki-taka-voetbal, naar het spel van FC Barcelona en Ajax.

“Die manier van spelen zou heel goed bij Club kunnen passen. Het zou mooi zijn als we daar dichtbij kunnen komen.” Maar heeft Club Brugge daar de spelers wel voor? “Ik had al wel contact met de technisch manager over spelers die het bestuur eventueel wilde halen”, zegt Schreuder.

Bron: NOS