Voetbalnieuws

Afrika Cup in oorlogsgebied: ‘Voetbal kan instrument zijn om tot vrede te komen’

Net als Enoh hoopt Overtoom dat de Afrika Cup aan vrede bijdraagt. “Op zichzelf is het toernooi iets heel moois. Het zou ons samen moeten brengen. Ik hoop overigens vooral dat het Kameroens elftal blijft winnen, zodat de sfeer om het toernooi positief blijft.”

Voetballen in Limbe

Maar niet iedereen is blij met het feit dat het toernooi ook in Limbe wordt gespeeld. Separatisten lieten vorige week nog een explosief afgaan in de stad.

President Biya, al sinds 1982 aan de macht, zal zich daar niet door laten tegenhouden. De president stuurde een flinke troepenmacht naar het gebied.

Op zijn Twitter-kanaal ging hij na de openingsceremonie in bedekte bewoordingen in op het conflict. “We hebben de plicht en kans om de wereld er aan te herinneren dat wij een verenigd en ondeelbaar volk zijn”, schreef hij.

Enoh was ook bij die ceremonie aanwezig. Hij zag dat de opening van het toernooi tot enorme blijdschap leidde in Kameroen. “Ik hoop dat we dat gevoel van celebration vast weten te houden. We missen het leven van voor de crisis. Ik hoop dat we dat samen terug kunnen brengen.”

Bron: NOS