Voetbalnieuws

Amateurs Maassluis leven toe naar Ajax: ‘Ik word echt als BN’er aangesproken’

Aan de wedstrijdvoorbereiding lag het bij Excelsior Maassluis in ieder geval niet. Waar de ploeg in Spanje verbleef, vertrok tegenstander Ajax halsoverkop uit Portugal vanwege meerdere coronabesmettingen in de selectie. In die periode deden Corneille en kornuiten ervaring op in hoe een landskampioen te verslaan. Lincoln Red Imps, kampioen van Gibraltar, moest er met 4-3 aan geloven.

“Wij zijn naar Benalmádena geweest. Heerlijke temperatuur, we hebben er lekker getraind en een goede wedstrijd gespeeld. Ik vind het mooi om te zien dat de spelers op zo’n trainingskamp naar elkaar toe groeien”, vertelt Corneille.

Bijleren

Het belangrijkste gespreksthema tijdens het trainingskamp? Het duel met Ajax. Niet gek ook, het is misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Excelsior Maassluis. En nog een ander ding: de een kijkt ernaar uit om in het stadion van zijn favoriete club te spelen, de ander om de aartsrivaal schade te berokkenen.

Van Leeuwen: “Ja, er zijn best wat gasten uit onze selectie niet voor Feyenoord. In mijn ogen kan je eigenlijk maar voor één club zijn als je uit deze regio komt. Die andere gasten moeten dus nog behoorlijk wat bijleren.”

Bron: NOS