Voetbalnieuws

Terug uit het buitenland | Ter Avest: ‘Als je niet presteert, ben je weg’

Op 25 februari 2018 loopt Hidde ter Avest, dan nog speler van FC Twente, een zware blessure op. Hij breekt in duel met FC Utrecht zijn been. Zijn seizoen is voorbij, zijn club degradeert en zijn contract loopt af. En Ter Avest vreest daarmee ook een moeilijke periode.

Maar het Italiaanse Udinese, dat al eerder interesse in hem had getoond, bleek ondanks die zware blessure nog steeds van hem gecharmeerd. Hij hoeft niet lang na te denken, want als verdediger wil hij op het hoogste niveau spelen.

Van Wierden naar Italië

“Of het altijd een droom was om in het buitenland te voetballen? Het wordt natuurlijk wel wat geromantiseerd. Voor mij was de Serie A een geweldige uitdaging, ik heb er ook niet heel lang over na hoeven denken.”

Tot dan toe was hij nooit lang van huis geweest. Ter Avest speelt al sinds zijn elfde bij FC Twente en hij woont op een steenworp afstand van de club. In Wierden, het dorp waar hij opgroeide. “Ik ben graag dicht bij huis. Dus om die stap naar Italië te maken, was wel heel spannend. Maar goed, als je ervoor kiest, dan moet je er honderd procent voor gaan.”

Beluister hieronder een radioreportage van Eline de Zeeuw met en over Hidde ter Avest:

Bron: NOS