Voetbalnieuws

KNVB en clubs willen perspectief van kabinet; stadions komend weekeinde open

De KNVB, de clubs in het betaald voetbal, de Eredivisie CV, de Keuken Kampioen Divisie en de supportersverenigingen vinden dat het kabinet een “heldere einddatum en duidelijke criteria” moet aangeven hoe het betaald voetbal weer kan opschalen naar volle stadions.

“We gaan met de cultuur-, sport- en evenementensector in gesprek met de leden van de Tweede Kamer met de vraag of zij het kabinet om perspectief kunnen vragen dat wij als betaald voetbal, maar ook de andere sectoren nodig hebben”, laten de partijen uit het betaald voetbal weten na onderling overleg op woensdagmorgen.

De Tweede Kamer debatteert woensdagmiddag met het kabinet over de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen. Die gaan het betaald voetbal lang niet ver genoeg.

Stadions open

De KNVB en de clubs in het betaald voetbal zijn zwaar teleurgesteld dat ze de komende weken van het kabinet maar een derde van de stadioncapaciteit voor de fans mogen gebruiken. De betrokken partijen dringen aan op het gebruik van twee derde van het aantal beschikbare plaatsen. De stadions gaan komend weekeinde, als alleen de clubs in de Keuken Kampioen Divisie in actie komen, wel open onder de nieuwe regels.

Bron: NOS