Voetbalnieuws

Oranje wint makkelijk van Finland

De Nederlandse voetbalsters hebben gisteravond gewonnen van Finland. In het Franse Le Havre werd het 3-0.

Wissels

De bondscoach van Nederland liet in deze wedstrijd veel voetbalsters meedoen die normaal gesproken wissel staan. Alleen Kika van Es en aanvoerder Sherida Spitse waren ervaren basisspelers. Toch had Oranje het niet heel lastig met de Finnen. In de eerste helft scoorde verdediger Caitlin Dijkstra haar eerste interland-goal. Even later maakte spits Katja Snoeijs de 2-0 door de bal in het doel te koppen.

Na de rust scoorde de spits weer. Met een hard schot versloeg ze de Finse keeper. Snoeijs heeft nu al negen keer gescoord in twaalf wedstrijden voor Oranje.

De wedstrijd is onderdeel van het Tournoi de France. Dit is een oefentoernooi in Frankrijk. Aan het toernooi doen vier landen mee: Nederland, Frankrijk, Brazilië en Finland.

Met deze wedstrijden oefenen de voetbalsters voor het EK dat komende zomer in Engeland is.

Aankomende dinsdag spelen de vrouwen hun laatste wedstrijd. Dan voetballen ze tegen Frankrijk.

Kijk hieronder naar een samenvatting van de wedstrijd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bron: NOS