Voetbalnieuws

Slot verwacht warm welkom in Alkmaar: ‘Misschien gaan AZ-fans me wel toezingen’

Sinds zijn vertrek bij AZ in december 2020, staat Arne Slot vanmiddag voor het eerst weer als trainer langs de lijn van het AFAS Stadion. Nu heeft hij echter niet AZ, maar Feyenoord onder zijn hoede. “Ik heb niet het idee dat ik massaal ga worden uitgefloten”, verwacht Slot.

In de loop van zijn tweede jaar als hoofdtrainer bij AZ werd bekend dat Slot aan het einde van het seizoen, wanneer zijn contract zou aflopen, de overstap ging maken naar Feyenoord. Dat nam de Alkmaarse club hem niet in dank af. Slot werd op non-actief gesteld, net als zijn assistent Marino Pusic, die ook naar Rotterdam vertrok.

Gedeeld kampioen

“Misschien gaan de AZ-fans mij wel toezingen. Ik ben toch gedeeld kampioen met ze geworden, zeg ik een beetje gechargeerd”, aldus de glimlachende trainer, die in het voorjaar van 2020 met AZ naast Ajax op de ranglijst stond, toen het seizoen vroegtijdig vanwege het coronavirus werd afgebroken.

De clubs kwamen elkaar eerder dit seizoen al tegen in De Kuip en voor Slot zijn nu “de scherpe randjes er wel vanaf”. Feyenoord won toen in de blessuretijd door een doelpunt van Dessers met 1-0.

“Ik kan me wel voorstellen dat spelers van AZ nog liever willen winnen omdat ik coach ben aan de andere kant. En voor supporters geldt ook dat dit een belangrijke wedstrijd is voor de ranglijst.”

Toch verwacht hij geen onaangenaam welkom in Alkmaar. “In Rotterdam waren de reacties van de spelers en stafleden van AZ louter positief. Ik denk dat de emotie wat meer bij de buitenwereld zit.”

Bron: NOS