Bestuursmededelingen TOP NIEUWS Zondag Selectie

Jorg Smeets nieuwe Hoofdtrainer van SV Hoofddorp

Het bestuur van SV Hoofddorp heeft in samenwerking met de Technische Commissie voor het seizoen 2022-2023 een opvolger voor de vertrekkende hoofdtrainer Jethro Abram gecontracteerd. Voor het nieuwe seizoen is met JORG SMEETS overeenstemming bereikt over een verbintenis voor de functie van hoofdtrainer van de Zondag-1 van SV Hoofddorp. Er zal een contract getekend worden voor één seizoen met de intentie van beide partijen elkaar voor een langere periode te binden. Het bestuur is ervan overtuigd, dat met Jorg Smeets een waardige vervanger voor Jethro Abram is aangetrokken. Jorg Smeets zal verdere uitvoering gaan geven aan het voetbaltechnisch beleid van SV Hoofddorp en hierbij is hij direct verantwoordelijk voor de training en coaching van het vlaggenschip van de vereniging, Zondag-1.

Jorg Smeets is 51 jaar en woonachtig in Almere. Hij heeft een lange actieve voetbalcarrière in het betaalde voetbal achter de rug van 1988 t/m 2001 bij o.a. FC Volendam, FC Utrecht, Heracles Almelo en in Engeland, Mexico en Portugal. Zijn laatste profclub was Helmond Sport in 2001 en daarna heeft Jorg nog bij de amateurs van Zuidvogels (Huizen) gespeeld. Kortom, een indrukwekkende staat van dienst als speler en zijn opgedane ervaringen als voetballer komen dan ook zeer goed van pas bij de uitoefening van zijn trainerschap.

Als voetbaltrainer is hij in het bezit van de diploma Trainer/Coach I / UEFA-A. Vanaf 2003 is Jorg Smeets begonnen als trainer-coach bij NVC (Naarden) waarmee hij kampioen werd en promoveerde naar de 1e klasse, daarna werkzaam geweest bij Zuidvogels in de 1e klasse, vervolgens bij Ajax-Zaterdag (am.) met promotie naar de 3e divisie en zijn laatste club was AFC-Zaterdag in de 1e klasse. Het werken in het buitenland was een grote wens van Smeets en de afgelopen 2 jaar was hij werkzaam als hoofd opleidingen van het Chinese Guangzhou R&F FC. Sinds begin dit jaar is Jorg Smeets weer terug in Nederland en de vacature bij S.V. Hoofddorp trok zijn aandacht en daar heeft hij erg veel zin in.

Jorg Smeets: “Ik ben een bouwer en een verbinder en gezien de gevoerde gesprekken met bestuur en TC ben ik ervan overtuigd dat wij een goede match zullen zijn. Ik wil dan ook graag een bijdrage leveren aan de doelstelling van de club om op zo’n hoog mogelijk amateurniveau te spelen met een herkenbaar eerste elftal, waarbij ik graag jonge eigen opgeleide spelers een kans wil geven in de Zondag-1”.

De positieve ontwikkelingen en toekomstmogelijkheden, een prachtige accommodatie, een goed functionerende jeugdafdeling en een prima verenigingsorganisatie bij S.V. Hoofddorp zijn belangrijke redenen voor Jorg Smeets om voor onze vereniging te kiezen.

Jorg Smeets: “De visies van het bestuur, de TC en mijzelf liggen op technisch en organisatorisch gebied heel dicht bij elkaar en dat heeft ertoe bijgedragen dat de contractbesprekingen op een prettige en snelle manier hebben plaatsgevonden”.

Het bestuur van SV Hoofddorp samen met de TC zijn verheugd met de aanstelling van Jorg Smeets en zien de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet.