TOP NIEUWS Zondag Selectie

3-1 winst voor SVH ZON-1 tegen een verdedigend Assendelft

Bron: Haarlems Dagblad

Het was erg koud zondag, maar toch hadden de jongens van onze hoofdtrainer Jorg Smeets, die onlangs voor meerdere seizoenen heeft bijgetekend, er veel zin in. Dat was  vanaf het begin duidelijk te zien. Er was namelijk maar 1 ploeg die wilde voetballen.

Na een kwartier spelen scoorde Daan Herrendorf de 1-0.

,,We hadden daarna geduldiger moeten spelen maar wilden te veel vooruit”, zag Smeets Assendelft voor rust gelijk maken.

In de tweede helft kwam Hoofddorp moeilijk door de verdedigende linie van Assendelft. Het tempo van de balcirculatie was te laag. Uit een scrimmage, na een hoekschop, wist verdediger en aanvoerder Donny Kessing er 2-1 van te maken.

Nu moest de tegenstander komen en dat gaf de nodige ruimte. In de slotfase maakte Brahim Atmani 3-1. ,,Toen zaten de punten in de tas.

Het was fijn om te zien dat we na de 1-1 veerkracht toonden”, aldus de winnende trainer. ,,Veel ploegen spelen zo tegen ons. Het ging moeizaam maar we sluiten winnend af voor de winterstop. Nu hopen dat we de jaarwisseling goed doorkomen met vijf weken geen competitievoetbal. Koploper HBC wacht gelijk. Een mooie tegenstander, wij hebben niets te verliezen”, vertelde trainer Jorg Smeets van Hoofddorp, dat achter HBC en AGB op een keurige derde plaats op de ranglijst is terug te vinden. Van AGB werd in oktober verloren maar daarna werd twee keer gelijk gespeeld en maar liefst vijf maal pakte Hoofddorp de volle buit.