Zondag Selectie

ZONDAG 1 boekt ruime zege op Fortuna Wormerveer

Orgineel artikel kun je ook lezen op Haarlems Dagblad: KLIK HIER

Lange tijd leek de dreun die Hillegom vorige week Hoofddorp had toegediend (4-1 nederlaag) zondag ook tegen Fortuna Wormerveer nog na te galmen. Toen stond Dylan van Schaik op. Onder zijn aanvoering wisten de bezoekers de 1-0 achterstand in een 4-1 zege om te buigen.

,,Fantastisch wat Dylan liet zien”, klonk het opgetogen uit de mond van trainer Jorg Smeets. ,,De eerste helft zat hij niet helemaal in de wedstrijd, maar in de tweede helft was hij niet te stoppen.”

Niet alleen Van Schaik ook de overige spelers waren in de eerste helft niet in goeden doen. In de laatste linie hadden Tobias de Jong en Markus Broxterman (die na de wissel uitstekend werd vervangen door Brenden den Breeijen) de handen vol aan hun tegenstanders. Broxterman zag alleen maar Yassin El Yaakoubi langs flitsen, waardoor De Jong constant rugdekking moest geven.

Hoofddorp had het geluk dat de thuisploeg zich geen raad wist met de kansen en doelman Caine Brunings verschillende malen uitstekend op dreef was. Aan de andere kant kreeg Nigel Compter twee goede kansen, maar beide malen lag doelman Sem Grapendaal in de weg.

Vijf minuten na de wissel moesten de bezoekers alle schroom van zich afgooien omdat Ivan Temme de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong schoot. Grote man in een fase dat Hoofddorp binnen tien minuten orde op zaken stelde, was Van Schaik.

Met zijn snelheid, passeerbewegingen, voorbereidend werk en schotkracht was hij niet te houden voor de defensie van de thuisploeg. Via zijn twee treffers, een doelpunt van Mika Komduur en een eigen inzet van Dirk Kuiper pakten de bezoekers niet alleen drie punten, maar slopen ook weer dichter bij koploper HBC omdat die verrassend verloor van Kolping Boys.