TOP NIEUWS Zondag Selectie

ZON-1 komt net iets te kort tegen 4e divisionist

Artikel overgenomen van Het Amsterdamsche Voetbal. Klik hier voor het originele artikel!

Purmersteijn heeft zondagmiddag een logische zege geboekt in de vierde kwalificatieronde van het KNVB districtsbekertoernooi. Op sportpark Purmersteijn werd zondag eersteklasser Hoofddorp met 3-1 verslagen.

Het was Purmersteijn dat in de openingsfase het balbezit mocht hebben van een terugplooiend Hoofddorp. Ruimte om tot kansen te komen konden de gastheren echter niet vinden, maar ook Hoofddorp kon tot weinig echte mogelijkheden komen. Het was daardoor lang wachten op de eerste serieuze doelpoging. Jorg Smeets, trainer-coach van Hoofddorp zag dat ook: “Normaal willen wij hoog druk geven, maar tegen Purmersteijn zou dat dodelijk zijn geweest. We kozen er bewust voor om compact te gaan spelen. We wilden meer vanuit de omschakeling gaan spelen, ik vind dat we daar iets te weinig mee hebben gedaan”.

Collega trainer-coach Mo el Bouziani van Purmersteijn zag dat zijn ploeg het niet makkelijk had en volle bak moest gaan tegen de jonge Hoofddorpers: “We hadden veel de bal in de eerste helft. De kwaliteit van Hoofddorp is, is dat ze goed staan. Het tempo lag ook iets te laag van onze kant”.

In de rust werd driftig gewisseld, ook bij Purmersteijn: Zo werd topscorer Schaap gebracht. Luca Gilliot zorgde al snel voor de openingstreffer (1-0) na rust en vijf minuten na zijn invalbeurt mocht Thomas Schaap voor 2-0 tekenen. Het tempo lag hoger dan voor de rustpauze en Hoofddorp moest achteruit. Hoofddorp komt – nadat Purmersteijn de teugels toch ietsjes liet vieren – via Mika Komduur terug in het duel: 2-1. Dat was echter van heel korte duur, omdat Rachad Madi een minuut later voor de beslissende 3-1 zorgde en daarmee zijn ploeg naar de volgende bekerronde schoot.

El Bouziani zag dat zijn ploeg niet met twee vingers in de neus kon spelen: “Hoofddorp heeft een interessante ploeg en ze hebben het aardig op de rit. Ik ben tevreden over mijn team, al baal ik van de blessure die wij hebben opgelopen. Vandaag hebben diverse jongens rust gekregen en aan de andere kant veel jongens hun minuten gemaakt. De tweede helft was beter qua uitvoering”.

Smeets beruste in de nederlaag: “Voor ons was dit een goede test. Purmersteijn is een topploeg in de vierde divisie. Binnen een aantal jaar willen wij daar ook gaan spelen. Zondagmiddag zag je duidelijk het verschil tussen waar wij ons momenteel bevinden en waar Purmersteijn staat. Zij zijn in alles een stapje verder. Bij de 2-1 had ik nog even hoop op meer, maar uiteindelijk was de tijd te kort om na de 3-1 nog resultaat te halen. We hebben kansen gekregen om een doelpunt te maken. Ik ben tevreden over het proces waarin wij zitten en vandaag was een waardevolle les”.