TOP NIEUWS Zondag Selectie

Zondag1 pakt winst in avondwedstrijd

door Gerard Klaver in Haarlems Dagblad (25 april)

Eersteklasser Hoofddorp lijkt uit de as herrezen. De ploeg van trainer Jorg Smeets won het midweekse duel tegen De Zouaven (2-0) en is met een enorme opmars bezig.

Nu Hoofddorp twaalf punten wist te halen uit de laatste vijf wedstrijden, lijkt directe degradatie inmiddels afgewend. Door de versterkte degradatieregeling (de onderste twee ploegen degraderen, de drie ploegen daarboven spelen nacompetitie) zal handhaving nog een hele klus worden, maar de opmars blijft opvallend.

Periodetitel

Met daarbij het pikante feit dat Hoofddorp in de strijd om de tweede periodetitel zelfs samen met AGB aan de leiding gaat. Als die prijs daadwerkelijk wordt gepakt, zal het wel eerst zichzelf veilig moeten spelen om aan die promotiestrijd deel te nemen.

Tegen De Zouaven pakte de ploeg vrij gemakkelijk de winst, al kwam die pas in de laatste twintig minuten tot stand. Verdediger Junior Driessen gokte het in minuut 72 van afstand en had tot zijn eigen verbazing succes (1-0), in blessuretijd soleerde Stanley van den Assem naar de bevrijdende 2-0.