Klaverjas

Verslag Klaverjassen 3 mei 2024

Beste klaverjas liefhebbers,
3 Mei 2024 is weer eens gebleken hoe belangrijk vrijwilligers in onze maatschappij zijn, zo ook bij ons maandelijkse klaverjasavond bij  s.v. Hoofddorp.
Wij misten onze vaste steun en toeverlaat onze barman, die naast het verstrekken van drankjes, heel veel voorbereid en regelt op een klaverjasavond.
Bij afwezigheid van zo iemand merk je dit pas echt.
Goed dat we deze avonden organiseren met meerdere personen en luidt het gezegde “vele handen maken licht werk” dat bij ons van toepassing is.
Aan het begin van het seizoen hebben we besloten om een nieuwe vaste datum te organiseren, de eerste vrijdag van de maand.
Best makkelijk te onthouden voor iedereen en levert ook een prima  opkomst op iedere maand. Wat je niet direct in de gaten hebt hoe valt dit in vakantieperiodes en
kan je dit ook niet altijd plannen, dus in dit geval afgelopen vrijdag viel de kaartavond in de meivakantie. Dit leverde wat minder deelnemers op dan gebruikelijk maar toch met 6 tafels speel je nog steeds net zoveel rondes als met 9 tafels en is het aantal te behalen punten hetzelfde.
Deze avond bleef de strijd om de eerste plaats tussen vader en zoon, wat altijd speciaal is. In dit geval won de ervaring van de jeugdige overmoed en mocht Ben B. met de eerste prijs naar huis gaan met in totaal 5241 punten, wel moest hij dus even blijven tot de prijsuitreiking.
Marcel B. haalde 5211 punten. Piet B. zat met een minimaal verschil van 17 punten Marcel dicht op de hielen maar moest genoegen nemen met een 3e plek.
De plaatsen 4 t/m 8 volgden op enige afstand van de top 3 maar gingen niet met lege handen naar huis.
De fles wijn voor het richtgetal, geschonken door Jacqueline en Marcel, ging dit keer naar Ton Mulder, gefeliciteerd.
De poedelprijs werd dit  keer uitgedeeld aan John Ravelli of dit komt omdat hij afgelopen week jarig is geweest of de kaarten net even minder waren weten we niet maar volgende maand weer een kans om het beter te doen John.
Zoals gewoonlijk sluiten we de avond af met een loterij, dit keer had Jacqeline een andere assistent. Bij afwezigheid van Peter mocht Nicole de prijzen uitdelen of het nu door Nicole kwam… 1 tafel was goed voorzien van prijzen na afloop.
Wat ook goed doet is dat alle beschikbare loten verkocht worden en zijn er altijd mensen bereid tot het kopen van extra loten om de club te ondersteunen en ook te zorgen dat Jacqueline de volgende maand weer leuke prijzen kan inkopen, zo zorgen we dat er ook echt aantrekkelijke prijzen zijn iedere maand.
Volgende maand, 7 juni 2024, is de 9e en laatste ronde van seizoen 23/24. Volgens mij is er nog niets beslist en zijn er nog veel verschuivingen mogelijk in de stand.
Het zou erg leuk zijn als alle deelnemers van dit seizoen aanwezig zijn om samen de laatste spannende klaverjasavond te beleven en de winnaar van de overallstand in het zonnetje te zetten. Maar uiteraard is iedereen welkom!
Het klaverjas team.
Uitslag Top 8:
– Ben B.                                         5241 punten
– Marcel B.                                    5211 punten
– Piet B.                                         5194 punten
– Johan van H.                             4893 punten
– Fred K.                                        4841 punten
– Jose M.                                      4759 punten
– Remco K.                                   4729 punten
– An M.                                          4705 punten