Klaverjas

Verslag klaverjassen 7 juni 2024

Vrijdag 7 juni jl. was de laatste klaverjasavond van het seizoen 23-24 met een heerlijke opkomst van 34 spelers met zelfs een paar nieuwe gezichten.
Erg leuk, iedereen is van harte welkom, en hopelijk dat ze blijven komen.
Zoals ik in het vorige verslag al vermeldde,  was het erg spannend  in de top van het klassement. Van de 9 avonden worden de 7 beste noteringen gebruikt voor het klassement.
Mocht je 1 of 2 avonden missen, heb je nog steeds kans om hoog te eindigen in het klassement. Voor een aantal mensen dus best een spannende avond.
Deze avond was het Bert van D. die er met de eerste prijs vandoor ging met 5498 punten, kort gevolgd door Jetro de V. met 5436 punten en José M. met 5414 punten.
Ook de plaatsen 4 t/m 8, die allemaal boven de 5000 punten hebben gespeeld, gingen niet met lege handen naar huis.
Het richtgetal, een fles lekkere wijn, geschonken door Jacqueline en Marcel, ging dit keer naar Mathieu B. met 4161 punten.
Een speciale vermelding dit keer voor de poedelprijs van 3670 punten die was voor Shandor B. Zijn eerste deelname liep waarschijnlijk niet helemaal zoals gepland, ik hoop dat u er in september weer bij bent om revanche te nemen.
José M.die met deze goede uitslag een behoorlijke sprong maakte in het eindklassement, wat de eindoverwinning van seizoen 23-24 opleverde, met het totaal aantal punten van 34667. Raloh  S. met 34226 behaalde een knappe tweede plaats, gevolgd door Herman T. met 34004 punten als derde.
José gefeliciteerd met de wisselbeker, prijs en eeuwige roem. Ralph en Herman ook gefeliciteerd met de knappe prestaties en genieten van de welverdiende bon.
Jacqueline had het druk met het uitreiken van de prijzen van de top 8 van de daguitslag, de prijzen van het eindklassement, poedelprijs, richtgetal om vervolgens nog de loterij te doen.
Gelukkig had ze vanavond Nicole als assistent, en vele blijde gezichten die huiswaarts keerden met een leuke prijs.
Naast de vermeldingen van alle prijzen en uitslagen wil ik vermelden dat we hartstikke blij zijn dat we iedere maand gebruik mogen maken van de kantine bij SV Hoofddorp, inclusief koffie en thee bij ontvangst.
Daarnaast zijn de consumptieprijzen op deze avonden sterk gereduceerd t.o.v. de standaardprijzen.
Als kleine tegenprestatie schenken wij ieder jaar de netto-opbrengst van de loterij aan de club. Ook dit jaar hebben we een substantieel bedrag geschonken aan de club ten behoeve van dug-outs langs de velden, hiervoor wil ik iedereen bedanken voor de aanwezigheid en deelname aan de loterij het afgelopen jaar.
Namens het organiserend team van afgelopen jaar; Jacqueline, Jose, Annemiek, Paul, Piet, John, Marcel, Gert-jan en Johan kan ik u melden dat we het iedere maand met veel plezier hebben gedaan en danken u voor de aanwezigheid en gezellige avonden.
Deze traditie gaan we dan ook voortzetten volgend seizoen en hebben we van SV Hoofddorp de toezegging om wederom iedere maand een gezellige klaverjasavond te houden.
We starten op 6 september met de eerste van 9 avonden en dit zal ook weer iedere eerste vrijdag van de maand plaatsvinden.
Wij zullen u te zijner tijd per mail hieraan herinneren en alle data doorgeven om deze vast in de agenda’s te zetten.
Voor nu rest mij niet meer dan u allen een fijne vakantieperiode te wensen met een hete sportzomer met veel Nederlands succes.
Tot 6 september.
Het klaverjas team.
Uitslag Top 8:
– Bert van D.                        5498 punten
– Jetro de V.                        5436 punten
– José M.                             5414 punten
– Piet van d/d V.                  5303 punten
– Ben B.                                5213 punten
– Eddie M.                            5106 punten
– Jesper K.                           5060 punten
– Janny v/d N                      5058 punten
Einduitslag seizoen 23/24
1 ste plaatst Jose M.
2 de plaats Ralph S.
3 de plaats Herman T.