Sportmedische begeleiding

Onur Ozyigit

Blessureleed

Blessures komen helaas voor in alle takken van sport en zijn voor alle betrokkenen vervelend. De sporter kan zijn favoriete bezigheid niet meer (volledig) uitoefenen, het team moet vaak een medespeler missen en de coaches en trainers hebben een lastig probleem met het maken van een selectie of opstelling.

Als we praten over blessures zijn er veelal drie vragen interessant:

·         Hoe moeten we handelen bij het ontstaan van blessures?
·         Hoe lang gaat het duren?
·         Hadden we deze blessure kunnen voorkomen?

Sportmedische clinics
De sportfysiotherapeuten van Fysio Cura Plaza zijn dagelijks nauw betrokken bij de medische begeleiding van vele (top)sporters en Olympische topsportprogramma’s. Zij gebruiken hun ervaring en (wetenschappelijke) kennis om tijdens de sportmedische clinics een antwoord te geven op de veelgehoorde vragen van coaches en trainers op het gebied van sportblessures. Hierbij wordt op interactieve wijze inzicht gegeven in de sportspecifieke blessurerisco’s en hun achtergronden zowel op het gebied van het ontstaan, de ernst, maar ook de bijbehorende handelswijze in praktische zin. Uiteraard verdiend de link naar preventie hierbij expliciete aandacht, voorkomen is immers het hoogst haalbare doel!

Drie gratis sportmedische clinics Fysio Cura Plaza.
In samenwerking met S.V. Hoofddorp worden er een drietal sportmedische clinics georganiseerd. Lees alle informatie in het nieuwsartikel en meld je aan.

MEDICAL CORNER

KOSTENLOOS SPORTMEDISCH SPREEKUUR ALLE SPELERS

Fysio Cura Plaza adviseert selectie- en breedtsportteams

Alle spelers van zowel selectie- als breedtesportteams kunnen terecht op het medisch spreekuur van Fysio Cura Plaza met hun vragen of het verkrijgen van advies. Aan het bezoek van het spreekuur zijn geen kosten verbonden.

De tijden van het spreekuur zijn: elke dinsdag van 17:00-18:00 en elke donderdag tussen 18:30-19:00 uur. Het spreekuur wordt gehouden in ons clubgebouw, ingang aan de zijde van ons hoofdveld, of via de extra deur in kleedkamer 1

Informatie betreffende het voorkomen en/of behandelen van blessures vind je in de medical corner

LOCATIES

Hoofddorp, Nieuw-Vennep
Rijsenhout, Amsterdam