Mededelingen TOP NIEUWS

Update 13-11-2021: Corona maatregelen

Update Corona maatregelen (november 2021) 

 Op vrijdag 12 november j.l. heeft het demissionaire kabinet nieuwe Coronamaatregelen afgekondigd. Dit betekent voor activiteiten die bij SV Hoofddorp plaatsvinden het volgende (in aanvulling op de algemeen geldende maatregelen voor iedereen): 

 • Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of koorts? Blijf thuis en laat je testen! Ook als een gezinslid of huisgenoot ziek is, of verkoudheidsklachten heeft, word je geacht thuis te blijven. Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het corona-virus.   
 • Ons clubgebouw, inclusief de kantine, zijn alleen toegankelijk voor kader, train(st)ers/leid(st)ers, spe(e)l(st)ers. Daarnaast voor chauffeurs van uitspelende teams. Maximaal 1 chauffeur per speler. 
 • Kleedkamers blijven in gebruik. Voor teams van 18 jaar en ouder geldt dat voor het gebruik van kleedkamers tijdens wedstrijden een verklaring wordt gevraagd aan de teamleiding dat alleen spe(e)l(st)ers in het bezit van een Corona toegangsbewijs (CTB) gebruik zullen maken van de kleedkamers en het clubgebouw/de kantine inclusief het terras. Dit in verband met hun eigen veiligheid.  
 • Voor alle activiteiten zoals trainingen en wedstrijden geldt dat alleen spelers, teambegeleiding en trainers / technische staf toegang hebben tot ons complex. Toeschouwers / ouders van sv Hoofddorp teams hebben dus geen toegang tot ons complex! 
 • Bij uitwedstrijden van jeugdspelers vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Ga vooraf na wat de coronamaatregelen van de betreffende club aangeven over de hoeveelheid toegestane chauffeurs.     
 • Als jeugdspelers van S,V, Hoofddorp op ons complex sporten dan vallen de ouders/chauffeurs niet onder teambegeleiding. Chauffeurs worden dan als toeschouwers gezien en mogen niet blijven kijken.  
 • Benjamini’s en M/JO 8 t/m M/JO 11 teams verzamelen voor trainingen en thuiswedstrijden op een door de leider aangegeven tijdstip tussen de slagboom en de toegangspoort van het complex.   
 • Het is niet toegestaan om buiten de aangewezen trainingstijden van je eigen team je op het complex te begeven. Als je niet speelt (dus voor en na een training of wedstrijd) ben je geen speler meer, maar tel je als toeschouwer. Kom dus alleen naar het complex als jouw team traint of een wedstrijd speelt.   
 • Het is niet toegestaan om, anders dan een flesje water of sportdrank, zelf eten of drinken mee te nemen om dat voor of na de training op het complex (bijvoorbeeld langs het veld of op het terras) te nuttigen. 
 • Gebruik van toilet wordt sterk afgeraden. Ga voordat je naar de training of wedstrijd gaat dus thuis naar het toilet. Uiteraard was je je handen na gebruik van het toilet!
   

Corona coördinatoren 

 • Vanuit de vereniging zijn er tijdens de openingstijden van ons complex corona-coördinatoren aanwezig. Deze corona-coördinatoren zijn duidelijk herkenbaar. Instructies van de corona-coördinatoren dienen ten alle tijden opgevolgd te worden. De corona-coördinatoren hebben als taak om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels en protocollen houdt, zodat de trainingen en wedstrijden door kunnen blijven gaan.  

Kantine, terras en bezoek toilet/clubgebouw 

Voor een bezoek aan de kantine en het terras en voor het toilet in de centrale hal, of het clubgebouw, heb je vanaf 18 jaar een Corona toegangsbewijs nodig. 
Voor bestellen en afhalen in de kantine is een mondkapje voldoende. 

SV Hoofddorp shop 

Voor de openingstijden en het bezoeken van de sv Hoofddorp/Macron store op ons complex is een afzonderlijk bericht op onze Facebookpagina en de website geplaatst door onze gewaardeerde beheerder Macron.  


UPDATE CORONA PROTOCOL S.V. HOOFDDORP BIJ DE START VAN HET SEIZOEN 2021/2022

Het seizoen 2021/2022 gaat beginnen en er zijn geen beperkende coronamaatregelen meer die de start van de amateurcompetities in de weg staan. We mogen weer binnen en buiten sporten, wedstrijden zijn weer toegestaan en toeschouwers zijn weer welkom bij trainingen en wedstrijden!

Welke richtlijnen zijn nog wel van toepassing?

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Je blijft ook thuis als iemand in jouw huishouden positief is getest;
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan als neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na het bezoek aan ons sportcomplex;
 • Schud geen handen;
 • Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. Na afloop van het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht;
 • Toeschouwers houden 1,5 meter afstand van elkaar;

In onze kantine zijn geen zitplaatsen beschikbaar. Buiten op het overdekte terras wel. Ook daar geldt 1,5m afstand.

Loslaten 1,5-meter samenleving na 20 september
Het kabinet heeft bekend gemaakt dat de 1,5-meter samenleving vanaf 20 september zeer waarschijnlijk komt te vervallen. Hierbij wordt in bepaalde sectoren, waaronder in de horeca en publiek bij sportwedstrijden, wel een grens aan het aantal personen gesteld, namelijk 75 personen. Vanaf die groepsgrootte wordt een test- of vaccinatiebewijs een verplichting.
De exacte uitwerking van die maatregelen is op dit moment nog onduidelijk, na de volgende persconferentie van het kabinet zal hierover meer bekend worden.

Wij vragen onze leden en gasten zich aan de bovenstaande regels en richtlijnen te houden en wensen iedereen een heel mooi seizoen!


 

Update 03-06-2021:

De KNVB-regiocup voor jeugd t/m 17 jaar gaat op zaterdag 5 juni van start voor teams die zich hiervoor aangemeld hebben. De jeugdteams spelen wedstrijden tegen andere clubs, maar zonder aanmoedigingen vanaf de kant. Dit betekent voor activiteiten die bij SV Hoofddorp plaatsvinden het volgende (in aanvulling op de algemeen geldende maatregelen voor iedereen):

 • Wedstrijden voor jeugdteams met spelers t/m 17 jaar worden gespeeld door teams die zich voor de Regiocup hebben aangemeld.
 • Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of koorts? Blijf thuis en laat je testen! Ook als een gezinslid of huisgenoot ziek is, of verkoudheidsklachten heeft, word je geacht thuis te blijven. Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het corona-virus.
 • Ons clubgebouw, inclusief de kantine, de SV Hoofddorp-shop en de kleedkamers, zijn gesloten.
 • Voor trainingen en wedstrijden geldt dat spelers zich thuis dienen om te kleden. Er wordt thuis gedoucht. Onze douches zijn niet veilig voor mogelijke legionella risico’s. Er mogen daarom geen kleedkamers worden gebruikt.
 • Voor alle activiteiten zoals trainingen en wedstrijden geldt dat alleen spelers, teambegeleiding en trainers / technische staf toegang hebben tot ons complex. Toeschouwers / ouders van sv Hoofddorp teams hebben dus geen toegang tot ons complex!
 • Bij uitwedstrijden van jeugdspelers t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Wij staan – per uitspelend team – maximaal 7 chauffeurs toe op ons complex.
 • Als jeugdspelers van S,V, Hoofddorp op ons complex sporten dan vallen de ouders/chauffeurs niet onder teambegeleiding. Chauffeurs worden dan als toeschouwers gezien en mogen niet blijven kijken.
 • Vanuit de vereniging zijn er tijdens de openingstijden van ons complex corona-coördinatoren aanwezig. Deze corona-coördinatoren zijn duidelijk herkenbaar. Instructies van de corona-coördinatoren dienen ten alle tijden opgevolgd te worden. De corona-coördinatoren hebben als taak om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels en protocollen houdt.
 • Het is niet toegestaan om buiten de aangewezen trainingstijden van je eigen team je op het complex te begeven. Als je niet speelt (dus voor en na een training of wedstrijd) ben je geen speler meer, maar tel je als toeschouwer. Kom dus alleen naar het complex als jouw team traint of een wedstrijd speelt.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de aanvang van jouw training of wedstrijd naar het complex.
 • Het is niet toegestaan om, anders dan een flesje water of sportdrank, zelf eten of drinken mee te nemen om dat voor of na de training op het complex (bijvoorbeeld langs het veld of op het terras) te nuttigen.
 • Gebruik van toilet wordt sterk afgeraden. Ga voordat je naar de training of wedstrijd gaat dus thuis naar het toilet. Alleen voor de hele hoge nood zullen de toiletten in de gang van de kleedkamers bereikbaar zijn. Uiteraard was je je handen na gebruik van het toilet!
 • Tegenover het toilet, in de gang van de kleedkamers, staat een EHBO-koffer (mocht dat nodig zijn).