TOP NIEUWS Zondag Selectie

SV Hoofddorp ZON-1 ook tegen AFC’34 weer op dreef: 6-1

Artikel in Haarlems Dagblad

Na de nipte zege op SDZ was Hoofddorp weer ’ouderwets’ op dreef. Het sterke AFC’34 werd met 6-1 verslagen.

De laatste vier duels werden gewonnen en daarin werden vierentwintig treffers gemaakt. Een enorme prestatie voor het jonge team dat de ploeg uit Alkmaar passeert en keurig achter HBC en AGB op de derde positie van de ranglijst bivakkeert.

In de bestuurskamer werd nog even gerekend. Met drie teams die dit seizoen rechtstreeks degraderen en twee ploegen die nacompetitie moeten spelen, ben je pas definitief veilig met een negende plaats. ,,Dat rekenen is niet nodig. We begonnen stroef maar zijn nu top”, kijkt Dylan van Schaik, die zelf ook een topjaar draait, alleen maar omhoog.

AFC’34 kwam wel voor. Dom balverlies van Brahim Atmani werd door Daliel Afouzar opgepikt. Ook ontweek de prima spelende Afouzar een sliding van Atmani. Het was Malcolm Meijer, vorig jaar nog topscorer in deze regio en spelend voor derdeklasser VSV, die scoorde.

Twee minuten later was het alweer gelijk. Bijna vanaf de achterlijn haalde Van Schaik verrassend uit: 1-1. Als enige speelde Van Schaik met korte mouwen en handschoenen aan. De rappe aanvaller was zondag door niemand te stoppen. Het was een genot om Van Schaik te zien voetballen. Hij wist zelfs eenmaal vijf man te passeren. Het leverde geen doelpunt op maar het publiek stond op de banken. Spits Julian Konneman had ook moeten scoren na aangeven van Van Schaik. Hoe kon dit AFC’34, tot voor zondag slechts drie tegengoals, zo achteruit worden gedrukt. Het was wachten op de 2-1. Met buitenkant voet vond Mika Komduur zijn medespeler Stanley van den Assem. Die verzuimde af te ronden net als Komduur zelf een paar minuten later.

Voorbereidend werk van diezelfde Komduur stelde Konneman in staat om 2-1 te maken. Dylan van Schaik scoorde voor rust de 3-1. Het leidde tot frustratie bij Guillaume Rijssel die terecht met rood van het veld werd gestuurd.

In de tweede helft was het opnieuw smaakmaker Van Schaik die slalomde langs zijn tegenstanders. Daan Herrendorf kon de breed gelegde bal niet missen: 4-1. Hoofddorp kwam goed weg na wild uitlopen van keeper Caine Brunings. Slechts geel was zijn deel. Van den Assem op de lat, invaller Yanncik Spaargaren tegen de paal. Alleen Tobias de Jong wist nog 5-1 te maken anders had de uitslag nog hoger geweest.

Tevreden keek Van Schaik terug. ,,Ik heb al een maand last van mijn lies en speel meestal een uur tot 75 minuten.”